Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 июля 2012, 16:17
1800
7

Игорь ПЛАСТУН: «Во Львове рассчитываю на прогресс»

Новичок «Карпат» дал интервью клубной пресс-службе

| Обновлено 12 июля 2012, 16:17
1800
7
Игорь ПЛАСТУН: «Во Львове рассчитываю на прогресс»

Першим новачком «Карпат» за час літнього міжсезоння став центральний захисник Ігор Пластун, добре відомий українським уболівальникам за виступам у київській «Оболоні». Про свої враження від переходу, а також про те, на що розраховує гравець у Львові, Ігор розповів Інформаційному центру.

 – Я задоволений, бо відчуваю, що зробив крок вперед. Не буду приховувати, що мав намір змінити обстановку, хоч є вихованцем «Оболоні» і не грав за жодну іншу команду. Тому я щиро вдячний керівництву «пивоварів» за те, що мене відпустили і дали мені можливість прогресувати.

– Наскільки ти готовий до сезону?
 – Тут усе буде залежати від тренера. Збори, де награвалися склад та ігрові схеми, я не проходив, а прийшов за два дні до початку чемпіонату. На перших порах, очевидно, буде важко, але я до цього готовий. Попри це можу сказати, що розраховую стати основним гравцем «Карпат».

– Чи довго обдумував пропозицію від львів’ян?
 – «Карпати» запропонували мені перейти до них після закінчення сезону. Але в той час у мене були деякі справи, тому ми відклали розмову на потім. І от недавно «Карпати» знову звернулися до мене, у Києві відбулась зустріч з керівництвом «Оболоні». Ми владнали всі питання і я став гравцем львівського клубу.

– На що розраховуєш у Львові?
 – Насамперед на прогрес. Я хочу грати так, щоб тренер та уболівальники були задоволені моїми діями. Також хочу, щоб мої нові партнери змогли бачити в мені опору у важку хвилину. А ще я б хотів стати своїм у Львові. Два сезони «Карпати» провели дуже вдало, але потім прийшов спад. Сподіваюся, що цього більше не станеться, бо я бачу, що команда стала сильнішою. Це помітно на тренуваннях.

– Ти вже грав за молодіжну збірну України. А зараз в Національній збірній саме відбувається зміна поколінь, тож чи розраховуєш ти потрапити до неї?
 – Командного та особистого результату можна досягнути лише тоді, коли триває постійний прогрес. Звісно, збірна – це дуже почесно, там збираються найкращі гравці країни. Я хочу грати у синьо-жовтій футболці, тому дивлюся вперед з оптимізмом. Мрія про збірну має додати мені впевненості і таким чином я зможу підвищувати свій рівень.

– Що у тебе на полі виходить добре і над чим ще треба попрацювати?
 – Працювати треба над всім, адже я ще молодий. Говорити про свої переваги не буду – ті, хто бачили матчі Прем’єр-ліги, думаю, мали змогу їх оцінити. Та й взагалі, мені треба менше говорити, а більше грати.

– Чи мав ти вже нагоду познайомитися з новою командою, поговорити з тренером?
 – Так. Після приїзду до Львова я пройшов повноцінний медогляд. Потім поговорив з тренером, який дав мені зрозуміти, чого він чекає від мене зокрема та від команди загалом. Я не перший день у футболі, тому все зрозумів чітко і ясно. Також мав нагоду потренуватися з командою, яка мене привітно зустріла. Гравці намагаються мені допомогти в побуті, відчувається, що «Карпати» є дружньою командою. Безперечно, це допоможе мені з кожним днем вливатися в колектив швидше.

– А як щодо міста?
 – Я живу біля центра. Напевно, нікого не здивую, якщо скажу, що враження від Львова виключно позитивні. Я бував в Австрії та Чехії, і мені дуже подобалася тамтешня архітектура, яка притаманна і Львову. Тут дуже красиво. На жаль, раніше не мав нагоди погуляти містом, зараз також часу не вистачає, але невдовзі можливість з’явиться.

– Ти вже мав змогу оцінити підтримку фанів «Карпат». Що про них думаєш?
 – Насамперед те, що вони дуже віддані, це всім відомо. Знаєте, для мене так незвично було бачити і чути те, що у Львові всі підтримують «Карпати». Справа в тому, що в Києві «Оболонь» була, мабуть, третьою командою за силою та увагою з боку уболівальників. А тут одна команда, яку підтримує все місто. Я зрозумів, що «Карпати» – це справжній бренд. А щодо фанів, то своє остаточне враження про них я складу тоді, коли вийду на поле у карпатівській футболці.

– У «Карпат» є традиція, коли кожен новачок має нагоду звернутися до фанатів.
 – Що ж, мабуть, почну з того, що робитиму все для того, аби радувати фанів і приносити їм позитивні емоції. Можу пообіцяти, що на полі боротимуся за них, за місто і за команду. Інакше не вийде, бо сюди я приїхав перемагати. Також хочу їх попросити підтримувати команду постійно, незважаючи на результат. Команда має знати, що фанати не залишать її і у важкий час. Зрештою, я впевнений, що фани «Карпат» такими і є.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
murchyk08
"Звісно, збірна – це дуже почесно, там збираються найкращі гравці країни." - над то гучно!!! там збираються гравці яких треба дорожче продати... міля,алієв... до списку можна додати...
mostic68
ЗДОРОВО!!! УДАЧІ!!! РЕАЛЬНО гравець для ЗБІРНОЇ на ПЕРСПЕКТИВУ!!!
vewe28
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
serghinho
щеб пару таких пацанів підписати і ніякі латиноси нам не потрібні!
conquistador
нормальок!
serghinho
ой Львова
serghinho
Ласкаво просимо до Льврва!