Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 июня 2012, 09:57
1307
2

ДАУШВИЛИ: «Скорость - не самый важный компонент футбола»

Грузинский полузащитник «Карпат» показал лучший результат в команде на дистанции три километра

| Обновлено 25 июня 2012, 09:57
1307
2
Муртаз Даушвили

Грузинський легіонер «Карпат» Муртаз Даушвілі – найшвидший гравець команди. Принаймні, такий висновок напрошується за підсумками першого дня тренування, на якому півзахисник показав найкращий час на дистанції 3 кілометри. Порівняно з минулим разом, коли цю відстань «зелено-білі» долали ще у Львові, Муртаз покращив свій результат одразу на півхвилини!

– Буба, за підсумками вчорашнього дня можна зробити висновок, що ти в команді найшвидший?
– Ні, ви що! Сьогодні я найшвидший, завтра хтось інший. Ми ж не тренуємося для змагань з легкої атлетики. Це лише частина нашої підготовки до футбольного сезону. Вся команда добре пробігла три кілометри. Якщо я перший зараз, завтра, я впевнений, буде хтось інший. Наприклад, Володя Гудима. Він прибіг одразу після мене.

– Коли ти грав у Грузії, там також був першим за швидкістю?
– Була подібна ситуація. Було кілька футболістів в команді, які бігли швидше за інших. Тому кожен раз до фінішу першим прибігав хтось новий. Але, я повторюся, це далеко не найважливіший компонент в футболі. Хороша фізична підготовка – безумовно. Швидкість – можливо. Але без фізичної готовності, витривалості, ця швидкість нічого не варта.

– А є якісь вправи на тренуванні, які тобі робити не до вподоби?
– Почнемо з того, що я професіонал. Навіть якщо щось і не подобається – чи то біг, чи то бар’єри, чи будь-яке інше навантаження, ти все одно це виконуєш. Тому немає змісту говорити чи воно мені подобається. Це частина підготовки, яка повинна бути обов’язково. Кожен компонент тренувального процесу дуже важливий. Вправи на фізичні навантаження, наприклад, важкі, але дуже необхідні. Зараз збори, на які ми приїхали лише для того, щоб працювати. Якщо ти хочеш зіграти успішний сезон, зараз треба серйозно попрацювати. І всі це розуміють. Я хочу перемагати в кожній грі. Значить для цього треба тренуватися.

– Пригадую, коли ти лише прийшов в «Карпати», журналісти з тобою спілкувалися через перекладача. Тоді ти не розумів ані української мови, ані російської, ані навіть англійської. Сьогодні ти вже доволі непогано спілкуєшся. Коли встиг так добре підтягнути свої мовні знання?
– Я й справді тепер значно краще все розумію і говорю. Якщо говорить тренер чи партнери по команді, я знаю, про що йдеться. Інколи є моменти, що ще не все можу сказати, але розумію тепер майже все.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Сержик
Как раз скорость это самое главное. Кто быстрее думает, быстрей принимает решения, быстрей двигается - тот и выигрывает.
andre_lui
НЕ СКАЖИ...конечно когда есть скорость, тогда это и не главное...А так это архиважно, особенно сейчас