Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 апреля 2012, 21:12
1644
1

Анатолий ДЕМЬЯНЕНКО: «Дисциплина - фундамент успеха»

Тренер утверждает, что ему очень интересно работать в «Волыни»

| Обновлено 04 апреля 2012, 21:12
1644
1
Анатолий ДЕМЬЯНЕНКО: «Дисциплина - фундамент успеха»
Анатолий Демьяненко

Після складного і драматичного поєдинку з «Шахтарем», в якому луцька команда залишила чимало сил, «Волинь» в Донецьку розгромила «Металург». Результат настільки несподіваний, наскільки і логічний, судячи з футболу, продемонстрованого лучанами. На нашу думку, у цій перемозі значна заслуга головного тренера волинян Анатолія Демяненка, який сповідує свій стиль гри.

- Анатолію Васильовичу, у післяматчевих коментарях ви найчастіше говорите про дисципліну. Цей фактор відіграє у вашому колективі особливу роль?
- Ви правильно помітили – особливу ... У професійному футболі важливі ж і інші складові. Але дисципліна - це фундамент успіху. Причому дотримуватися її, вважаю, потрібно не тільки на полі, а й за його межами.

- Останнім часом ви тільки хвалите підопічних, значить в команді все ідеально?
- Ні, звичайно. Без помилок не обходиться. Особливо це стосується молодих виконавців. Але хлопці вчаться, і головне - хочуть прогресувати.

- Зовсім недавно Майкон виглядав у «Волині» таким собі негативним героєм, поганим прикладом для одноклубників. Що змінилося в його поведінці зараз?
- Він переглянув своє ставлення до справи. І якщо я його поставив на гру, тим більше складну виїзну, значить, довіряю. Але це ж бразильці! .. Майкон, наприклад, на зборах погано тренувався, вальяжно виконував мої завдання. Тоді я йому сказав: з подібним ставленням до справи він дуже швидко опиниться в «дублі», усі про нього забудуть, і перейти в іншу команду він не зможе, оскільки не буде затребуваний.

- Крім Майкона, в стрій повернувся і Савич, завдяки чому у вашому розпорядженні відтепер досить грізний дует форвардів...
- Так, одужання Савича – велика підмога для «Волині». У поєдинку з донецьким «Металургом» він разом з Майконом зіграв дуже добре. Поки ця пара футболістів виглядає сильніше за інших форвардів і тільки тому виходить на поле. Савича я знаю давно, помітив його ще в Узбекистані, коли Душан виступав за «Пахтакор». Про сильні або слабкі сторони македонця не хочу розповідати. Навіщо видавати секрети – нам ще належить грати важливі матчі, суперники прочитають і скористаються інформацією.

- До речі, про опонентів. Існує думка, що для команд-середняків зовсім не обов'язково, образно кажучи, рвати жили у матчах з грандами. Досить регулярно набирати очки в боях з рівними собі...
- У мене інші принципи. Ми навіть не думали відбувати номер в поєдинку з «Шахтарем» Як це не дивно прозвучить, але в грі з гірниками планували домогтися максимального результату – билися всі 90 хвилин, отримали шість попереджень плюс вилучення, втратили Герасимюка. Але нічого! Вийшли потім проти донецького «Металурга» і зіграли добре. Вважаю, що тільки так футболісти будуть зростати – відпочиваючи, клас і майстерність не підвищиш.

- Найкращим тренером в турі напевно легше стати, очолюючи такі команди, як «Шахтар», «Динамо», «Металіст»...
- Ну це навіть не обговорюється. Знаю з власного досвіду. З іншого боку, працювати в такій команді, як «Волинь», дуже цікаво. Мені подобається виводити маловідомих в загальній масі гравців на хороший рівень, розкривати таланти, будувати боєздатний колектив. Завжди прошу підопічних підтримати мене, апелюю до хлопців, мовляв, хочете більше заробляти, прагніть працювати якісно. Тоді все прийде ... Зараз серйозно готуємося до матчу з «Ворсклою» – у цьому поєдинку постараємося виправитися перед власними прихильниками, оскільки навесні ми перемагали лише в гостях, пора і вдома здобути вікторію.

Газета Команда, fc.volyn.net

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Gracheff
Очень уважал Демьяненко, как игрока, и поверьте не менее уважаю, как тренера. Тут слова не нужны...его результтаты работы очевидны и видны. Удачи!