Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 21 ноября 2011, 11:50
1353
0

Пять дней футбола перед антрактом

Обзор 21-готура первой лиги Украины

| Обновлено 21 ноября 2011, 11:50
1353
0
Пять дней футбола перед антрактом
Матчі заключного туру 2011 року у першій лізі розтягнулися на п’ять днів. Через реконструкцію підтрибунних приміщень «Геліос-Арени», початок якої було заплановано на 17 листопада, Адміністрація ПФЛ перенесла зустріч «Геліоса» з «Говерлою-Закарпаттям» на 16 листопада, а двобій «Динамо-2» та «Зірки», навпаки, зсунула на день пізніше – на 20 листопада, адже 19-го у Чапаївці грали дублери динамівців у рамках молодіжного чемпіонату України.

Окрім того, 20 листопада, у останній ігровий день в першій лізі 2011 року, відбулася ще одна визначна подія – «Львів» повернувся до свого міста з Добромиля, де команда проводила домашні зустрічі протягом останніх сезонів. Галичани приймали білоцерківський «Арсенал» на стадіоні СКА, на якому колись розпочинали свої виступи у першій лізі, але це не допомогло команді Романа Марича перервати серію поразок, яка наразі досягла відмітки у 12 ігор (антирекорд цього чемпіонату).

Гості, котрими керував львівський фахівець Ігор Артимович, прогнозовано здобули три очки – вп’яте поспіль (рекорд сезону – серія з восьми перемог – належить «Говерлі-Закарпаттю»). Господарям вдалося лише відіграти один гол наприкінці першого тайму, а на початку другого 32-річний форвард Володимир Постолатьєв забив два м’ячі, після чого долю протистояння було вирішено (4:1).

Досвідчений нападник «Арсеналу», до речі, відзначився голом вже у третьому матчі поспіль (до цього засмутив голкіперів «Ниви» та «Динамо-2») і зупинився в одному кроці від рекордної серії сезону, яка належить півзахиснику «Нафтовика-Укрнафти» Артуру Карнозі та форварду «Динамо-2» Ігорю Мединському, – вони забивали у чотирьох зустрічах поспіль.

Разом з Постолатьєвим впритул до Карнози та Мединського наблизився ще один футболіст – півзахисник «Олімпіка» Іван Матяж, котрий після трьох голів у ворота «Львова» та «Одеси» записав на свій рахунок ще два результативні пострілі у зустрічі з «Металургом». П’ять м’ячів за три гри – дуже пристойний результат, з яким вихованець донецького футболу наздогнав кращих снайперів сезону. Але Матяжу не вистачає стабільності – на старті чемпіонату він забив чотири голи за три тури, а потім зробив велику паузу.

До того ж, «Олімпіку» ці два м’ячі не допомогли продовжити переможну серію, яка перервалася на відмітці у шість зустрічей. А от «Металург», здобувши три очки (3:2), подовжив свою безпрограшну серію до 11 матчів і повернув собі лідерство, яке на кілька днів захопили ужгородці. За 13 турів до фінішу запоріжці випереджають третю команду першої ліги на вісім очок.

А третьою напередодні чотиримісячної перерви став «Арсенал», котрий випередив «Кримтеплицю». Команда Миколи Федорка несподівано втратила два очки у домашньому протистоянні з «Енергетиком» (2:2), котрий вже чотири матчі обходиться без перемог, хоча саме господарі відкрили рахунок голам. Але на постріл Богдана Єсипа гості досить швидко відповіли влучним ударом Тараса Микуша, а наприкінці першого тайму Володимир Боришкевич ще й реалізував пенальті. І лише на 75-й хвилині гол Євгена Фальковського, котрий поступово звикає до першої ліги (у минулому сезоні він виступав за «Енергію» з Нової Каховки у другій лізі), приніс «Кримтеплиці» нічию і дозволив продовжити безпрограшну серію до 11-ти матчів. Це рекорд сезону, який належить одразу двом командам – «Кримтеплиці» і «Металургу».

Давно вже не поступалася супернику й «Буковина» (остання поразка – 15 жовтня), котрій довелося завершувати осінню частину чемпіонату у рідних стінах, приймаючи «Сталь». У серпні, коли ці ж суперники зустрічалися в Алчевську, керманичу «сталеварів» Анатолію Волобуєву не сподобалася зухвалість свого молодого колеги Вадима Зайця, котрий заявив, що «Буковина» прибула перемагати (той матч завершився унічию – 2:2). Але дати гідну відповідь у Чернівцях «Сталі» не вдалося – єдиний гол у зустрічі забив буковинець Руслан Гунчак. Для кращого гравця та снайпера минулої першості у першій лізі цей м’яч став восьмим у нинішньому чемпіонаті.

Лише другу перемогу у п’яти турах здобув під керівництвом Сергія Пучкова «Севастополь», хоча у протистоянні одного з претендентів на підвищення у класі з «Титаном» будь-який інший результат вважався б за сенсацію (до того ж клуб з Армянська до цього програв три матчі поспіль). Севастопольцям для здобуття трьох очок вистачило двох голів від своїх легіонерів: македонець Бесарт Ібраїмі наприкінці першого тайму реалізував пенальті (п’ятий з п’яти), а грузин Мате Гвініанідзе забив після подачі того ж Ібраїмі зі штрафного – 2:0.

Повернули «борг» вінницькій «Ниві» футболісти «Миколаєва». У першому колі команда Руслана Забранського поступилася подолянам вдома – 0:1, а у Вінниці зуміла вибороти перемогу з таким же рахунком завдяки голу Антона Голенкова на 88-й хвилині. Для миколаївців ця вікторія стала першої виїзною у сезоні (а «Нива» залишилася єдиною командою першої ліги, яка не вигравала на своєму полі) і дозволила трохи відірватися від конкурентів у боротьбі за виживання напередодні чотиримісячної перерви.

pfl.ua
Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто может возглавить мужскую сборную Украины по биатлону
Биатлон | 28 марта 2024, 20:43 4
Стало известно, кто может возглавить мужскую сборную Украины по биатлону

Николай Зоц будет работать с женской и мужской командами соответственно

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.