Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 02 сентября 2011, 10:51
2087
2

Винницкая Нива устояла на ногах

Обзор 8-го тура первой лиги Украины

| Обновлено 02 сентября 2011, 10:51
2087
2
Винницкая Нива устояла на ногах

Тема майбутнього вінницької «Ниви» була однією з найгостріших напередодні восьмого туру –лише у понеділок, 29 серпня, ситуацію вдалося нормалізувати. Гравці на чолі з капітаном Олександром Гайдаржи поспілкувались з керівництвом клубу в особі генерального директора Паші Касанова, який у бесіді з вінницькими журналістами запевняв, що зробив все, щоб зберегти команду. Врешті решт «Нива» продовжила тренування і готувалася до домашньої гри з «Одесою». Але припинити безпрограшну серію у рідних стінах, яка у цьому чемпіонаті нараховує вже п’ять матчів, вінничанам не вдалося. Більш того – гості, укомплектовані досвідченими майстрами, до яких напередодні приєднався ще й відомий форвард Костянтин Балабанов, частіше били (14:10) по воротах героя матчу Гайдаржи. Але у підсумку було зафіксовано нульову нічию, яка перервала переможну серію одеситів з трьох матчів.

Тим часом серйозні корективи відбулись у верхній частині турнірної таблиці: пара лідерів чемпіонату здобула чергові перемоги і, скориставшись очковими втратами переслідувачів, відірвалася від них. В Ужгороді «Говерла-Закарпаття» здобула восьму вікторію поспіль завдяки пострілам літніх новачків команди – Дмитра Трухіна та Олега Міщенка – і пропустила лише другий гол у свої ворота.

З таким же рахунком 2:1, але на виїзді, «Металург» переміг «Миколаїв». Команда Руслана Забранського після серії поразок на старті на якийсь час зуміла вирівняти становище завдяки серйозній комплектації вже під час чемпіонату, але із запоріжцями змагатися на рівних миколаївці ще не спроможні. І хоча гол Олександра Тарасенка змусив понервувати тренерів «Металурга», заміна Олексія Бєліка на Андрія Нестерова виявилася вирішальною – джокер Сергія Зайцева вдало відгукнувся на подачу Жуніора зі штрафного. А сам керманич переможців по завершенні гри відзначив, що його команді не вдалося продемонструвати звичний футбол через поганий стан газону у Миколаєві.

Головна ж сенсація сталася в Охтирці, де місцевий «Нафтовик-Укрнафта» після кількох невдалих матчів (виліт з Кубка України від аматорів з «Берегвідейку», одне очко у трьох турах) забив чотири голи у зустрічі з одним з головних претендентів на підвищення у класі – «Севастополем». Щоправда, з чотирьох м’ячів господарі поля лише три забили у чужі ворота, а досвідчений захисник команди Віталій Розгон відзначився автоголом (це четвертий випадок у цьому чемпіонаті після Євгена Новака з «Динамо-2», Матеуса із «Металурга» та Олександра Шевелюхіна з «Севастополя»).

Головному тренеру гостей Олександру Рябоконю більш за все не сподобалися дії його гравців у центральній зоні захисту, хоча під час матчу він за допомоги замін намагався посилити атаку. Перший матч після відрядження до «Таврії», де він так і закріпився, зіграв македонський форвард Бесарт Ібраїмі, але у Охтирці забивали виключно господарі – ветерани «Нафтовика» Олександр Саванчук та Дмитро Вітер.

Завдяки цій перемозі команда Сергія Мізіна піднялася на одну сходинку у турнірній таблиці, проте головний тренер на запитання журналіста про те, змагатиметься його колектив за право виступати у Прем’єр-лізі чи ні, не дав конкретної відповіді: «Наша мета – посідати місце у верхній частині турнірної таблиці і перемагати у кожному матчі».

А от «Арсенал» втратив нагоду здобути вікторію у домашньому двобої з «Кримтеплицею» – на 93-й хвилині Дмитро Проневич, виконуючи пенальті, влучив у поперечину воріт Романа Мисака, і рахунок лишився незмінним – 0:0. Це перший матч цього чемпіонату на білоцерківському стадіоні, який господарі не зуміли виграти (стовідсотковий показник у домашніх іграх тепер мають лише «Говерла-Закарпаття» та «Металург»).

У Донецьку зробив собі чудовий подарунок граючий президент тамтешнього «Олімпіка» Владислав Гельзін: 27 серпня він відзначав день народження, а 31-го забив перший гол у першій лізі, котрий міг стати переможним, але приніс донеччанам лише нічию. І наразі 38-річний президент, який регулярно виходить на поле у складі своєї команди, є найбільш віковим бомбардиром цього чемпіонату. До цього першість й цьому рейтингу належала одеситу Валентину Полтавцю (36 років).

Паралельно у Чапаївці, де приймає своїх суперників «Динамо-2», з’явився новий рекордсмен сезону у першій лізі у реєстрі наймолодших голеадорів – Олексій Хобленко, котрий поставив крапку у побитті «Львова» (5:0) у віці 17 років. Відзначився голом у цьому турі і форвард «Сталі» Максим Дегтярьов (18 років), якого з першого місця у цьому рейтингу посунув Хобленко. Причому гол алчевського нападника, на відміну від динамівського колеги, став вирішальним у суперечці з «Титаном» – приніс команді Анатолія Волобуєва, за яку також забивав Віталій Гавриш, нічию – 2:2.

Першу перемогу на чолі «Зірки» (Олександр Кочура реалізував пенальті у ворота «Буковини» – 1:0) після повернення до Кіровограду здобув Ігор Жабченко. І заявив, що планує зробити команду, яка б приносила задоволення своїм вболівальникам грою та її якістю: «Зараз до нас їдуть футболісти, добре знайомих кіровоградцям, які допоможуть нам створити ту команду, яку хочемо. Вже грає Дмитро Осадчий, який добре проявив себе у «Сумах». З Вінниці повертається Андрій Шибко. Маємо підписати захисника Ігоря Крижанівського, який був капітаном молодіжного складу російського ФК «Хімкі».

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер Нганну назвал главную ошибку Фьюри в поединке против Франсиса
Бокс | 23 апреля 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвал главную ошибку Фьюри в поединке против Франсиса

Александр Захожий считает, что Тайсон не должен начинать играть с оппонентом

Лацио – Ювентус – 2:1. Туринцы – в финале Кубка. Видео голов и обзор
Футбол | 24 апреля 2024, 00:55 0
Лацио – Ювентус – 2:1. Туринцы – в финале Кубка. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор ответного поединка полуфинала Кубка Италии

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Gena, Chicago
А ведь когда то Нива со Сьоном в кубке кубков играла. Ах, было, девки, было...
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил