Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 09 августа 2011, 07:37
3106
2

Первая лига Украины: обзор 4-го тура

Суббота результативных замен

| Обновлено 09 августа 2011, 07:37
3106
2
Первая лига Украины: обзор 4-го тура

Програму матчів 4-го туру у п’ятницю відкривала гра у Бурштині, де місцевий «Енергетик» зазнав третьої поспіль поразки з сухим рахунком. Цього разу – від «Кримтеплиці» (0:2). Голів могло бути і більше, але Владислав Микуляк, один з кращих асистентів цього чемпіонату, на 71-й першій хвилині не зумів переграти у пенальтійній дуелі досвідченого голкіпера Миколу Хомина. Це вже третій 11-метровий удар, який виконували «тепличники» за чотири тури (таким показником ніхто більше похвалитися не може), але реалізувати вдалося лише одну спробу – у минулому турі.

Але у кримчан є інша серія, яка приносить їм набагато більше гарного настрою – у третій грі поспіль голом відзначається захисник Віталій Візавер. У Бурштині він знову вдало розібрався у ситуації під час подачі кутового у виконанні Микуляка і з кількох метрів буквально розстріляв ворота. Після цього вдало відкрився у чужому карному майданчику Роман Свінціцкий, а це вже – 0:2.

Тур взагалі виявився доволі результативним (середня кількість голів за матч – 2,78), а ще став найбільш відвідуваним у цьому чемпіонаті. За іграми 4-го туру з трибун у середньому спостерігав 2 761 глядач (у 3-му турі – 2 628, у 1-му – 2 383), а найбільшу аудиторію вкотре зібрав домашній матч «Миколаєва» (5 100). Проте команді Руслана Забранського, яка щойно вибралася з другої ліги, ніяк не вдається здобути хоча б одне очко. Ускладнює ситуацію той факт, що з чотирьох поразок миколаївців три сталися на своєму полі, а це означає, що команда з міста корабелів прирікає себе на боротьбу за виживання.

За словами Забранського, гра з вінницькою «Нивою» була найгіршою для господарів у цьому сезоні: «Одразу після матчу відбулася неприємна розмова почесного президента клубу Анатолія Валєєва з тренерами. Ми маємо за короткий термін виправити ситуацію, відрахувати футболістів, які не проявили себе у першій лізі. Натомість до нас прибули чотири нових гравці – захисник, півзахисник і два форварди з досвідом виступів у Прем’єр-лізі».

Можливо, новачки і допоможуть миколаївцям у найближчому майбутньому, а що стосується зустрічі у 4-му турі, то вінницький клуб виглядав набагато краще. Проте відзначитися гостям, які, до речі, також до цього не вигравали у сезоні-2011/2012, вдалося лише одного разу. Автором переможного голу, на превеликий жаль господарів, став вихованець місцевого футболу Віталій Мартинов, якій після закінчення навчання у СДЮШОР «Торпедо» навіть встиг пограти у «Миколаєві» та юнацькій збірній України. Але далі його футбольний шлях чомусь оминув рідне місто – тепер 19-річний нападник виступає у Вінниці.

Мартинов відзначився вирішальним голом, з’явившись на полі після перерви. Як виявилося – не він був першим джокером туру, і не він – останнім. Четвертий ігровий день у першій лізі взагалі видався дуже врожайним на м’ячі, забиті футболістами, які вийшли на заміну. Таким чином здобули перемоги не лише «Нива», а й «Севастополь», «Зірка» і «Металург». Ще дві команди – «Нафтовик-Укрнафта» та «Арсенал» – завдяки голам джокерів вже не сумнівалися у здобутті трьох очок.

Варто відзначити, що чергові перемоги не без допомоги вдалих замін здобули три з чотирьох лідерів цього чемпіонату. Лише «Говерла-Закарпаття», яка після трьох поспіль виграшів з рахунком 1:0 нарешті зуміла забити два м’ячі стараннями Станіслава Печенкіна та Олега Міщенка, не входить до цього реєстру. Продовжується суха серія голкіпера ужгородців Олександра Надя – останнього разу йому забивали ще 4 червня («Динамо-2» – 1:1) на 61-й хвилині. З тієї пори закарпатська команда не пропускає у п’яти зустрічах поспіль. Тобто серія складається з 479 хвилин. Це, звичайно, не рекорд, але досить серйозне досягнення.

А от «Севастополь» обидва свої голи у ворота «Титана» у рамках чергового кримського дербі відправив лише після того, як на полі за бажанням Олександра Рябоконя з’явилися свіжі гравці. Для наставника «моряків» це вже третя та четверта результативні заміни у сезоні, а ще варто звернути увагу на той факт, що і Сергій Грибанов, і Роман Войнаровський не так давно – у першості-2009/2010 – вдало виступали під керівництвом цього тренера у чернігівській «Десні». Форвард Грибанов тоді настріляв 14 голів, півзахисник Войнаровський – 2.

Таким чином севастопольці не відстають від квартету лідерів, на чолі якого знаходиться «Металург». Запоріжці перервали триматчеву серію з перемог з великим рахунком, хоча і забили у Донецьку три голи. Але спочатку бразилець Матеус невдало переривав передачу з флангу і вразив власні ворота, а вже потім гостям вдалося провести дві результативні атаки через правий край, на вістрі яких знаходилися Євген Пісоцький та ще один джокер туру – Максим Скороходов. Наразі за «Металург» частіше забивають півзахисники та захисники, але найближчим часом до лав команди має приєднатися екс-форвард збірної України – Олексій Бєлік.

Не збавляють обертів «Арсенал» та «Нафтовик-Укрнафта». Білоцерковці на класі переграли недосвідчених гравців «Львова» (у третьому матчі поспіль забив атакуючий півзахисник Дмитро Леонов, голом після виходу на заміну відзначився Василь Товкацький), а охтирці взяли гору над «Одесою», середній вік гравців якої – майже 29 років. Третій гол у сезоні записав на свій рахунок Олександр Саванчук, другий – Артур Карноза та Василь Грицук.

Натомість в Алчевську і Кіровограді глядачі побачили драматичні вистави з більш-менш щасливим для господарів поля закінченням. В Алчевську суперники обмінялися голами після стандартів: за «Буковину» забивали Тарас Яворський (зі штрафного) та Сергій Басов (після кутового), а за «Сталь» – Нгаха Коллінз (після штрафного) та Роман Локтіонов (з пенальті).

А у Кіровограді друга динамівська команда зуміла не лише відігратися після влучного пострілу кращого бомбардира «Зірки» минулого сезону Олександра Кочури (12 голів), але й на початку другого тайму повести у рахунку. Врятувати матч керманичу господарів Анатолію Бузніку вдалося лише за рахунок вдалих замін: спочатку відзначився новачок Леван Гулордава (навесні забивав за «Десну»), а потім – відомий по виступах за київський «Арсенал» Олександр Батальський – 3:2.

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

www.pfl.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
victorpolo
мда...МЗ, похоже, здесь, в первой лиге, играть неинтересно будет... Все таки хорошая школа в Запорожье! хоть и легионеры, конечно, есть...
Ждем МЗ в премьер-лиге!
serzhio-ua
вперед "Буковина"