Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 21 июля 2011, 09:45
1344
0

Анатолий ДИДЕНКО: «Много молодежи, а это всегда риск»

Игрок «Черноморца» поделилися впечатлениями от стартовых матчей чемпионата Украины

| Обновлено 21 июля 2011, 09:45
1344
0
Анатолий ДИДЕНКО: «Много молодежи, а это всегда риск»
Анатолий Диденко

Нападник «Чорноморця» Анатолій Діденко, чий гол допоміг одеситам здобути перше очко після повернення до Прем’єр-ліги, поділився враженнями від старту своєї команди.

− Анатолію, після 1-го туру Епіцентр Чемпіонату України мало хто сподівався на позитивний для «Чорноморця» результат у Львові…
− Задля цього ми плідно працювали протягом тижня. Причому тренування були далеко не головними у процесі підготовки. Роман Григорчук наполегливо виправляв психологію футболістів, розмовляв з нами усіма разом та індивідуально. Ми мали дослухатись до тренера, що нічого страшного не сталось у першій грі сезоні. Нібито це стало нам у пригоді − минулий тиждень не минув даремно.

− Але спочатку проти «Карпат» вас також не було видно на полі…
− Багато молоді в основному складі − це завжди ризик. На перших хвилинах у наших діях, дійсно, було більше метушні і помилок, ніж продуманих дій. За цей період поєдинку могли пропустити і більше, ніж один гол. Але вдало зіграв наш голкіпер Євген Паст. Згодом заспокоїлись, і характер гри вирівнявся. Вважаю, що нічия − більш справедливий підсумок матчу, ніж якби ми програли.

− Ти став героєм в одному з ключових епізодів зустрічі, забивши гол перед перервою. Це стало наслідком награної комбінації?
− Я набрав швидкість з глибини поля і очікував діагональної передачі від Сергія Політила − тоді можна було б назвати таку взаємодію напрацьованою. Але він трохи затримався з м’ячем. Далі вже діяли спонтанно. Сергій одразу помітив мій рух у штрафний майданчик та зробив чудовий пас. Далі все було справою техніки − нічого надто складного у цьому голі не було.

− Перед другим таймом ви виходили на поле за нічийного рахунку. Чого було більше − бажання зберегти синицю в руці чи мріяли про перемогу?
− Звичайно, важко добитись успіху, якщо більше, ніж на нічию не розраховуєш. Але після перерви обидві команди мали рівні шанси на успіх. Більше всього я злякався, коли Ігор Худоб’як опинився на газоні у штрафному майданчику після зіткнення з нашим захисником Шиманеком. Я розмовляв з Войтеком, і він мене запевнив, що падіння було ініціативою самого львів’янина. Тож добре, що арбітр правильно розібрався у ситуації.

− Анатолію, ти один з тих гравців, які разом з командою понизились у ранзі рік тому, але продовжив виступи за свій колектив…
− Керівництво попросило залишитись і допомогти у поверненні на звичний для «Чорноморця» рівень. Ми знайшли спільну мову, тим більше, що я сам не хотів залишати Одесу. Тож незважаючи на пропозиції від інших клубів, вирішив прописку не змінювати. Радий, що повернувся до Прем’єр-ліги. Дай Боже закріпитись у ній. Хоча відчувається, що рівень змагань значно зріс навіть за той рік, що ми були відсутні. Зараз відбулись загальні збори колективу, і перед нами було поставлена мета пробитись до першої десятки. Будемо виконувати завдання.

− Наскільки його можна досягти з нинішнім складом виконавців?
− Ну, це питання все ж не до мене, а до тренерів та керівництва. Термін дозаявок триває, так що два-три нових досвідчених виконавці, якщо такі знайдуться і захочуть перейти до «Чорноморця», мають з’явитись і підсилити команду. Крім того, багато що залежатиме, як дебютанти подібного рівня змагань зможуть адаптуватись до них.

− Наступна ваша гра пройде вдома проти «Арсенала»…
− Особисто я дивився матч киян першого туру проти «Дніпра», де мені дуже сподобався наш найближчий суперник. Це якщо судити і за тактичним малюнком, і за індивідуальним рівнем гравців «Арсенала». Поки що не мав змоги переглянути поєдинок «канонірів» з «Іллічівцем», але мені розповідали, що у другому турі команда справила вже зовсім інше враження. Мабуть, не останнім фактором стане, наскільки ми зможемо завадити втіленню задумів суперника.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку
Футбол | 26 апреля 2024, 21:16 10
Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку

26 апреля Металлист обыграл Кремень 2:1 в 6-м туре Первой лиги в Группе вылета

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 03:31 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.