Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
12802
12

Закарпатье продолжает падение

Состоялись матчи 30 тура Первой лиги Украины + ВИДЕО

Закарпатье продолжает падение
Крымтеплица - Прикарпатье
Поєдинок, котрий бурштинські уболівальники, ще до початку гри, охрестрили «матчем за шість очок» особливо видовищним не виявився. Та з огляду на те, що обидві команди досі не припинили боротьбу за виживання, цього ніхто й не очікував.
 
«Дністер» розпочав гру більш агресивно, намагаючись зі стартових хвилин зустрічі нав’язати господарям поля свої умови, проте бурштинські захисники, навіть за відсутності Миколи Лазорика, не дозволяли господарювати у власному штрафному майданчику, про що свідчить хоча б той факт, що першого більш-менш небезпечного удару овідіопольці, а саме Олександр Косирін завдав аж на двадцять третій хвилині. Та в другій половині тайму територіальна перевага футболістів з одещини почала втілюватись у моменти. Три удари у виконанні Косиріна, Мельника та Продана протягом, всього, п’яти хвилин, заставили серйозно задуматись бурштинців. «Енергетики» змушені були кардинально перебудовувати свою гру. І лише після цього у них виникло декілька гольових епізодів. Згадується, зокрема, удар Руслана Мостового зі штрафного, а також скидка на Андрія Чернова, котру перехопив Олександр Лавренцов, вчасно вийшовши з воріт. А на останній хвилині першого тайму господарі могли схилити шальки терезів на свою користь, але на несподіваний удар Чернова дивом зреагував голкіпер, відбивши м’яч на Долотка, проте завдати удару вже по порожніх воротах Ігорю завадив Буряк вибивши м’яч з-під його ніг за мить до удару.
 
Другий тайм розпочався «під диктовку» бурштинських футболістів, котрі, очевидно, отримавши серію настанов, почали діяти більш впевнено. Та це аж ніяк не вплинуло на гру досвідчених овідіопольців Валентина Полтавця та Олександра Косиріна, котрі самотужки намагались створювати гольові моменти. Так, в одному з епізодів, Косирін наважився на удар з лінії штрафної зони - м’яч пройшов дещо вище поперечки воріт Ільющенкова. Бурштинці відповіли миттєво і вже через хвилину Оресту Янушу забракло всього декілька сантиметрів, для того щоб результативно замкнути головою подачу Ігоря Долотка з кутової позначки. А в середині другого тайму, з виходом на поле Олександра Тимчишина та Тараса Микуша атакувальна гра бурштинської команди загострилась ще більше. Численні удари Ігоря Долотка, Віктора Данищука принесли чимало клопоту як захисним редутам «Дністра», так і Олександру Лавренцову зокрема. Проте, напевно, найреальніший гольовий момент «енергетики» втратили наприкінці поєдинку, коли Тимчишин, що перебував в щільному оточенні овідіопольських захисників, зумів проштовхнути м’яч на Ігоря Долотко, але в сьогоднішньому матчі «футбольна куля» вперто не хотіла перетинати лінію воріт. Кінцівка матчу пройшла під масовані атаки господарів. Особливої гостроти діям «Енергетика» додав Дмитро Гордієнко, що вийшов на заміну за п’ять хвилин до фінального свистка, проте вплинути на рахунок йому також не вдалося.
 
Богдан Блавацький («Енергетик»): «Перший тайм ми повністю провалили. Ну тут, я думаю, є проблеми з психологією футболістів. В другому таймі трохи розкріпостились, мали хороші моменти. Тему суддівства зачіпати не хочу… В сьогоднішньому матчі нам потрібно було брати три очки…»
 
Андрій Пархоменко («Дністер»): «Почнемо з того, що гра не могла бути простою, адже обидві команди перебувають у низу турнірної таблиці. Хоча, на мою думку, зважаючи на результати котрі демонструє як «Дністер», так і «Енергетик», вони не відповідають позиціям на яких ми знаходимось. Я передбачав, що сьогодні перемогу здобуде команда, котра зможе забити першою. Були хороші моменти, ми їх не реалізували, як і «Енергетик», тому закономірна нічия…»
 
«Енергетик» - «Дністер» - 0:0                             
 
«Енергетик»: Ільющенков, Прокопович, Підвірний, Мостовий, Данищук, Долотко (к) (Гордієнко, 86’), Януш (Микуш, 62’), Червінський (Бінкін, 78’), Чернов, Барчук (Тимчишин, 57’), Яневич.
«Дністер»: Лавренцов, Буряк, Мельник, Білозор, Поспєлов, Пархоменко, Степанишин (Платунов, 90+5’), Полтавець (к), Продан (Лобан, 72’), Гаді (Якименко, 46’), Косирін (Тараров, 90’).
Попередження: Барчук, 2’, Чернов, 15’, Червінський, 49’, Прокопович, 76’ – Мельник, 4’, Полтавець, 70’, Буряк, 81’.
 
 
В концовке матча, когда нулевая ничья уже стала практически неизбежным исходом поединка, «выстрелили» джокеры «Гелиоса». Вышедшие на замену во втором тайме Александр Тарасенко, Денис Соломаха и Владимир Черников организовали победный гол в ворота ужгородцев.
 
А началось для «красно-черных» во встрече все далеко не так радужно, как завершилось. Понимая, что команда нуждается в кадровой встряске после фиаско 0:4 в Алчевске, исполняющий обязанности главного тренера хозяев Владимир Шеховцов пошел на вполне объяснимые пертурбации в «старте». Из основной заявки на матч им были выведены голкипер и капитан команды Качоренко, а так же Тарасенко и Акименко с примкнувшими к ним Борзенко и Гальчуком. Место первого в «рамке» занял Зарубин, справа в обороне (вместо Борзенко) с капитанской повязкой расположился Булычев, слева – Хромых, а пару центрбеков составили Евстафиев и Деркач (вместо Гальчука). Центральный плацдарм сковать были призваны Кобец (заменил Деркача, отодвинутого назад) и Кандауров, действовавший чуть впереди. На флангах свои привычные позиции заняли Даудов (слева) и Габисония (справа), а обязанности форварда должен был выполнять вернувшийся в «старт» Бровкин.
 
Что до гостей, то их стартовый состав по сравнению с матчем предыдущего тура против «Энергетика» (1:0 дома) так же претерпел изменения. Однако, не такие масштабные как у харьковчан. Александр Севидов, под началом которого, к слову, «Гелиос» летом 2007 года добился наилучшего результата в своей истории, заняв седьмое место в первой лиге, по неизвестным причинам оставил дома Хауши и Невуче. Вместо них шанс проявить себя получили Тришович и Бобаль, который, кстати, в матче этих команд в первом круге отметился сразу четырьмя забитыми мячами. Заменил наставник «Закарпатья» и «лимитного» Вайду на Нойока.
 
Дебют игры получился напряженным и многообещающим. Соперники без раскачки постарались вгрызться в друг друга, и этого, по большому счету, добились. Как следствие, на поле развернулась нешуточная борьба. В первую очередь, за инициативу. В ней поначалу преуспели гости, в рядах которых выделялся слева Тришович и поддерживающий его из глубины с позиции «опорника» Райчевич. Неплох был справа на бровке Нойок, за которым Хромых приходилось присматривать с удвоенной отдачей. Дополнить хорошую, в целом, картинку могли Муховиков, действовавший в центре, и Бобаль. Однако они практически в равной степени из игры то выпадали, то «взрывались». Отсутствие стабильности и постоянства не делали чести ни самим игрокам, ни способствовали целостности игры всей команды. В результате, до перерыва, владея большую часть времени незначительной территориальной инициативой, ужгородцы ничего путно-опасного во владениях Зарубина так и не соорудили.
 
Безмолвствовали и «солнечные». Но им было на порядок сложнее. Во-первых, потому, что уже на десятой минуте в их составе была произведена вынужденная замена – получившего повреждение Бровкина заменил Акименко. На время она выбила весь коллектив из настроя на матч и потребовала дополнительных усилий для возвращения на круги своя. А во-вторых, на центральном направлении в силу озвученных выше рокировок «красно-черные» не могли похвастать безупречностью и слаженностью действий. В их исполнении в первом тайме запомнились только пара-тройка атак, которые могли завершиться неприятными ударами по воротам Надя, да состоявшийся на 25-й минуте дальний «выстрел» от Булычева (над перекладиной).
 
После отдыха рисунок поединка не изменился. События на поле разворачивались по маятнику: то гости доминировали, то хозяева отвечали им те же, умудряясь запирать ужгородцев на подступах к их штрафной сразу на несколько минут. Все могло перевернуться с ног на голову на 57-й минуте. Акименко усадил в штрафной «Закарпатья» на газон Шендрика, и прострелил во вратарскую на Даудова. Быть бы голу, да седьмого номера «Гелиоса» на мгновение опередил защитник. С острыми ответными акциями у гостей по горячим следам не сложилось. Лишь ближе к заключительной четверти поединка они сумели поднять напряжение у ворот харьковчан. На 71-й минуте после розыгрыша углового неточным ударом отметился Райчевич, а четыре минуты спустя Нойок парашютом пустил мяч над перекладиной.
 
Чем ближе был финальный свисток, тем активнее стали играть команды. Как скажет после матча главный тренер гостей Александр Севидов, победить хотели оба коллектива, но выигрыш оказался нужнее одному – «Гелиосу». На третьей компенсированной минуте Тарасенко забросил в штрафную ужгородцев Соломаху, тот дошел до лицевой линии поля и из-под Шендрика навесил аккурат на Черникова, который головой с пары метров буквально занес мяч в ворота. 1:0!!!!
 
Радости «солнечных» не было предела. Оно и понятно, ведь через считанные секунды после гола над «Гелиос-Ареной» прозвучал финальный свисток, возвестивший о том, что харьковчане взяли такие желанные и по-настоящему «золотые» в их непростой турнирной ситуации три очка.
 
«Гелиос» – «Закарпатье» – 1:0
Гол: Владимир Черников, 90+3 (1:0).
 
«Гелиос»: 1. Зарубин, 4. Габисония (16. Черников, 90+1), 7. Даудов (9. Тарасенко, 66), 11. Кандауров, 13. Евстафиев, 14. Кобец, 15. Булычев-кап, 17. Хромых, 21. Деркач, 22. Бровкин (10. Акименко, 10), 99. Кикоть (27. Соломаха, 88).
«Закарпатье»: 1. Надь, 6. Нудный, 7. Райчевич-кап, 8. Шендрик, 13. Бойко, 15. Елисеев, 19. Бобаль (14. Малыш, 76), 27. Муховиков (18. Меликян, 63), 29. Нойок, 30. Тришович, 77. Комарницкий (28. Гибалюк, 46).
Предупреждены: Деркач, 56; Евстафиев, 90 — Шендрик, 43.
 
Sport.ua
 
В звітному матчі через дискваліфікацію наставник кіровоградської команди не міг розраховувати на Романа Бочкура, то ж пару центральних захисників склали Денис Стоян і Володимир Остроушко. Знову в запасі залишився камерунський легіонер «Зірки» Франк Онгфіанг. У складі господарів варто відзначити вихід з перших хвилин молодого Юрія Ярмолюка, котрий, у порівнянні з попереднім матчем з ФК «Львів», замінив екс-гравця «Зірки» Андрія Шибка, який має певне пошкодження.
 
 Зі старту зустрічі обидві команди намагалися знайти слабкі місця в обороні один одного, й при першій можливості скористатися помилкою суперника. Так сталося на четвертій хвилині зустрічі, Олександр Скляр в центрі «обрізався» - на щастя удар Дмитра Козьбана не був влучним. Кіровоградці на початку другої десятихвилинки перевили гра на половину поля суперника. Два кутових удари біля воріт господарів не принесли успіху: перший зовсім не вдався, а другий був досить небезпечним - другим темпом подавав Руслан Бідненко, і ледь Олександр Батальський не замкнув дальню штангу воріт суперника. «Нива» відповіла небезпечним ударом зі штрафного Сергія Герасимця - мимо. Через кілька хвилин знову Герасимець завдавав удару - мяч пролетів вище воріт Андрія Товта. «Зірка» створила кілька не поганих атак: після удару Андрія Смалька Гайдаржі впевнено зафіксував м’яч, а удару Олександра Ситника бракувало влучності.
 В середині першого тайму Руслан Качур завершував стрімку комбінацію: Володимир Остроушко встиг заблокувати його удар. Після подачі кутового пробивав захисник «Ниви» Володимир Найко – в цьому епізоді Андрій Товт зіграв відмінно, «на мертво» впіймавши складний удар суперника. В одній з атак Олександр Скляр пробивав - мяч влучив у руку захисника «Ниви» перед штрафною господарів - арбітр не помітив порушення правил.
 
 Перший тайм завершився нульовою нічиєю. Перша 45-ти хвилинка пройшла за переваги кіровоградської команди, але її вони втілити хоч в один забитий мяч не зуміли. «Нива» відповідала досить небезпечними контрвипадами, але то відмінно грав Андрій Товт, то футболістів господарів підводила влучність.
 
 В перерві наставник вінницької команди Олег Федорчук зробив дві заміни, намагаючись освіжити гру своєї команди насамперед в центрі поля. Тренерський штаб «Зірки» теж вніс одну корективу: Руслана Бідненка замінив Франк Онгфіанг, який мав більше грати на атаку. У другому таймі команди не побалували глядачів, яких на звітному матчі зібралося не досить багато – 1 400 (в Кіровограді відвідуваність значно краща). Боротьба в основному відбувалася на підступах штрафних майданчиків обох команд. У складі гостей небезпечно пробивали Олександр Ситник, Франк Онгфіанг, Олександр Кочура і Олександр Скляр: удар останнього з труднощами парирував голкіпер «Ниви». Вінницька команда грала «другим номером», сподіваючись на свої атаки. Територіальну і ігрову перевагу «Зірка», на жаль, не перетворила бодай в один забитий м’яч. А в компенсовані хвилини зустрічі оборона «Ниви» допустилася найбільшої помилки в матчі і Франк Онгфіанг, перебуваючи на одинці перед воротами, мав забивати переможний м’яч – досвідчений Олександр Гайдаржі врятував свою команду, парирував удар камерунця в упор. В підсумку матч закінчився в нульову нічию, яка, звісно, не задовольнила кіровоградську «Зірку», адже продовжує перебувати в небезпечній зоні: харківський «Геліос» завдяки перемозі над «Закарпаттям» потіснив кіровоградців на 15-е місце в турнірній таблиці першої ліги. Варто також відзначити в звітному матчі кіровоградських вболівальників (їх було до сорока), які продемонстрували вінницьким глядачам як потрібно майстерність палкої підтримки улюбленої команди.
 
 Прикро й те, що для Дениса Стояна жовта картка в цьому матчі стала восьмою, внаслідок чого він змушений буде пропустити два наступні матчі і не допоможе «Зірці» у протистояннях із киянами й чернівчанами. Вкотре в нинішньому сезоні перед тренерським штабом стає проблема пари центральних захисників.
В наступному турі, 21 травня, кіровоградська команда вдома прийме «Динамо-2». Матч почнеться о 17.00. Вінницька «Нива» завітає в гості до алчевської «Сталі».
  
«Нива» Винниця - «Зірка» - 0:0
 
«Нива»: Олександр Гайдаржи (к), Володимир Найко, Олександр Прачук, Дмитро Немчанінов, Олександр Гергелюк, Сергій Герасимець (Сергій Кушка, 78), Вадим Бовтрук, Богдан Варченко (Андрій Шибко, 46), Дмитро Козьбан (Андрій Веретинський, 88), Руслан Качур (Віталій Мартинов, 46), Юрій Ярмолюк.
«Зірка»: Андрій Товт, Тарас Пінчук, Денис Стоян, Андрій Смалько (к), Олександр Скляр, Олександр Батальський (Павло Чорномаз, 79), Руслан Бідненко (Франк Онгфіанг, 46), Олександр Ситник (Роман, Луценко, 75), Володимир Остроушко, Андрій Порошин (Іван Рудницький, 77), Олександр Кочура.
Попередження: Дмитро Козьбан, 34; Андрій Шибко, 71 – Володимир Остроушко, 68; Андрій Смалько, 73; Денис Стоян, 73.
 
Віктор Слюсаренко, прес-служба ФК «Зірка»
 
Напередодні звітного матчу, у п’ятницю, на адресу ФК «Нафтовик-Укрнафта» з Алчевська надійшов лист за підписом спортивного директора ФК «Сталь» Анатолія Конькова, в якому повідомлялось, що через фінансові негаразди команда не зможе приїхати до Охтирки на календарну гру 30-го туру.
 Та все-таки керівництву алчевського клубу вдалося умовити футболістів і в суботу ввечері команда прибула до місця проведення матчу. Про ці усі перипетії докладно розповів на післяматчевій прес-конференції головний тренер «сталеварів» Анатолій Волобуєв.
 
До цього матчі суперники провели на стадіоні «Нафтовик» у першій лізі 14 поєдинків. Тільки двічі алчевські футболісти здобували тут перемоги. Втім нафтовики протягом останніх років не можуть обіграти свого опонента в Охтирці, хоча в Алчевську (і в матчі першого кола і в минулій першості) вони святкували перемогу з рахунком 1:0.
 
Матч розпочався без розвідки. Обидві команди побудували свою гру на атаках і показали іскрометний футбол, який, звичайно, подобається глядачам. Та ложку дьогтю в цей поєдинок добавила суддівська бригада, діями якої залишились незадоволені тренери обох команд. А господарів, своїми рішеннями, вони позбавили перемоги.
 
На початку матчу перевагою володіли «сталевари». Вже на четвертій хвилині вони провели небезпечну атаку, скориставшись неузгодженими діями в обороні охтирців. В кінці-кінців м’яч потрапив до Гармаша, який потужно пробив з-за меж карного майданчика. Рильський вчасно зреагував на цей удар і відбив м’яч перед собою, та ніхто з алчевців на добивання не встиг. Після цього гості створили ще декілька напівмоментів, та десь ближче до середини тайму ініціативу перехопили підопічні Сергія Мізіна. На 18-й хвилині, після подачі кутового, Мотуз в розріз віддав передачу Карнозі, Артур обвідним ударом пробивав в нижній кут воріт та Пилипенко в красивому сейві м’яч відбив. За дві хвилини два підряд кутових у виконанні Мепорії, який старався закрутити м’яч прямо в ворота. У першому моменті голкіпер витягнув м’яч з під поперечини, а от другий – не вдався. «круглий» опустився на сітку воріт. На 31-й хвилині Карноза, обвівши двох оборонців «Сталі», вивів віч-на-віч з голкіпером Мотуза але Сергій пробив несильно і момент було втрачено. А під кінець тайму рахунок відкрили гості. Арбітр угледів у карному майданчику господарів порушення правил проти Колінса, хоча у тому моменті Прокурор якраз переплигував камерунського легіонера. Окана-Стазі чітко виконав вирок судді. Та все ж господарям, у компенсований арбітром час, вдалося зрівняти рахунок, забивши гол, як кажуть, у роздягальну. Мепорія вивів на побачення з Пилипенком Мотуза і на цей раз Сергій не схибив.
Другий тайм господарі розпочали активніше. Вже на його початку Башлай прострілював у центр карного майданчика, але Саванчук, який старався пробити з ходу, по м’ячу не влучив. Гості проводили рідкі контратаки і одна з них закінчилась взяттям воріт. Два темношкірих легіонери розіграли комбінацію: Колінс зробив передачу на Окана-Стазі, який перебував біля лінії карного майданчика і той навісним ударом, послав м’яч у сітку. Рильський, який не очікував удару, навіть не поворухнувся. Та як і в першому таймі, за три хвилини нафтовики встановили статус-кво. Після подачі кутового хтось із алчевців порушив правила у своєму карному майданчику і Карноза з «позначки» чітко послав м’яч у верхній кут воріт. Господарі посилили натиск, стараючись порадувати своїх прихильників перемогою. В атаках приймає участь майже вся команда. На 61-й хвилині до атаки підключився Кравченко, та м’яч, після його потужного удару метрів з 30-ти, пролетів вище воріт. А потім стався епізод, який визвав бурхливу реакцію уболівальників охтирської команди. Після подачі Карнози Саванчук виходив на побачення з Пилипенком і той руками зупинив прохід Олександра у своєму карному майданчику. Усі очікували пенальті, та іншої думки був арбітр, що показав жовту картку за симуляцію. А друга картка для Саванчука стала червоною і він вимушений був залишити поле. Та, навіть, залишився вдесятьох господарі не знизили своєї активності і за сім хвилин до закінчення матчу м’яч побував у воротах «Сталі». Скориставшись помилкою в обороні алчевців, Деревльов вивів на ворота Єсипа і той послав м’яч у сітку. Втім лайсмен зафіксував досить сумнівний офсайд у Богдана. А жирний знак оклику у цьому матчі мав можливість поставити Вітер вже на четвертій хвилині компенсованого часу. Карноза, обрізавши оборону «сталеварів», вивів його один на один з голкіпером, та Дмитро пробив прямо в ноги Пилипенку, який вибіг йому назустріч…
Після матчу глядячи дякували своїх гравців за красивий футбол, а суддівській бригаді влаштували обструкцію.
 
«НАФТОВИК-УКРНАФТА» – «СТАЛЬ» (Алчевськ) – 2:2
Голи: Мотуз (45+1), Карноза (57, з пенальті) – Окана-Стазі (43, з пенальті, 54).
 
«НАФТОВИК-УКРНАФТА»: Рильський, Бояринцев-к, Коваленко, Кравченко, Прокурор (Зайчук, 90+2), Башлай, Маринчук, Мепорія (Деревльов, 46), Карноза (Вітер, 87), Саванчук, Мотуз (Єсип, 67). Запасні: Дейнеко, Тарасенко, Бушман. Головний тренер: Сергій Мізін.
«СТАЛЬ»: Пилипенко, Романюк, Білий, Кондратюк, Чеботаєв, Палагнюк, Колеспиченко (Одинцов, 83), Гавриш-к, Колінс (Поступаленко, 77), Окана-Стазі (Сікорський, 86), Локтіонов (Гордя, 63). Запасні: Тельнов, Мироненко, Єрмаков,. Головний тренер: Анатолій Волобуєв.
Попередження: Мотуз (37), Коваленко (70), Саванчук (72) – Гавриш (53), Сікорський (89), Гордя (90+2).
Вилучення: Саванчук (75, друге попередження).
 
 
Матч приніс у скарбничку олександрійців чергові переможні три очка, що закріпили впевнену ходу команди в останніх турах 20-ї ювілейної першості. Гра розпочалася за ініціативи наших земляків, які більше контролювали події, що відбувалися на полі – м’яч більше перебував у гравців ПФК «Олександрія». Усі намагання забити швидкий гол зупинялися біля карного майданчика суперника. Білоцерківці дуже вміло захищали підступи до своїх воріт. Пробити стіну захисту не вдавалося з правого флангу П.Ксьонзу, а з лівого – Д. Таргамадзе, які цього матчу були найбільш активними. Той, хто старається і намагається забити, той має таки успіх. На 28-й хв. це вдалося здійснити невгамовному Д.Таргамадзе. Саме цієї хвилини до атаки були підключені великі сили наших гравців. Сам автор голу змістився своїм флангом навпроти воріт суперника, віддавши пас далі по ходу на Р.Зейналова, той пробив, а голкіпер парирував м’яч перед собою, а набігаючий Д.Таргамадзе метрів з 12 відправив м’яч у ворота білоцерківців- 1:0. Олександрійці попереду! Молодці!
 
Гості відповіли гострим моментом на 43-й хв., коли ворота Ю.Паньківа врятувала поперечина від вірного голу.
 
У другому таймі відбулися заміни в обох командах. Гра набула іншого характеру – одній команді нічого втрачати, а іншій – треба забивати, щоб спокійно далі грати. На 65-й хв. зв’язка Д.Таргамадзе – В.Шевченко –М. Козак, коли останній з вигідної позиції пробив вище воріт, могла завершитися взяттям воріт гостей.
 
Черга відзначитися в Т.Кабанова, якби О.Довгий на 78-й хв., знаходячись у вигідній позиції, віддав пас тому ж Т.Кабанову, який знаходився поряд, то ситуація була б для «канонірів» вельми не з легких. Далі міг сам Т.Кабанов збільшити рахунок після подачі кутового, коли він замикав головою навіс. М’яч пролетів дещо вище поперечини.
 На 81-й хв. після масованої атаки наших гравців, коли м’яч кілька разів повертався в штрафну гостей, після відскоку від ноги Т.Кабанова, С.Старенький, котрий вийшов на заміну в другому таймі, потужним ударом відправляє м’яч у дальній лівий кут воріт суперника - 2:0. За хвилину знову С.Старенький перебував на ударній позиції, але вправнішим цього разу був голкіпер гостей К.Суслов.
 
На 84-й хв. О.Довгий, перебуваючи у вигідній позиції пішов на боротьбу відразу з кількома захисниками, а міг би віддати пас Т.Кабанову, який перебував у вільній ударній зоні.
 На 87-й хв. індивідуальною майстерністю блиснув С.Старенький, який обіграв на своєму фланзі кількох захисників, віддав пас на одинадцятиметрову позначку, але там нікого з наших гравців не було в той момент.
 
А вже в доданий час реально збільшити рахунок знову втрачає Т.Кабанов, який отримав чудовий пас від В.Грицука, який помітив, що наш форвард знаходиться у вигідній позиції. Наш футболіст виходив майже віч-на-віч на побачення з воротарем білоцерківців, голкіпер падає, а м’яч летить мимо воріт. 
 
Свисток Ю.Фощія зафіксував перемогу олександрійців - 2:0. Бажані, вкрай потрібні очки здобуто. Гарний подарунок Миколі Лавренку.   
 
Прес-конференція
 
І.Артимович, гол. тр. «Арсенал» (Біла Церква):
 
- Достойно наша команда виглядала приблизно протягом 65-ти хвилин. У першому таймі могли і зрівняти рахунок, якби не поперечина. У другому таймі зробили заміни. Гадали, що нові гравці підсилять гру, але вона тільки погіршилась. Після другого голу могли пропустити і третій, і четвертий. Ваша команда виглядала достойно. Вітаю з виходом у Прем`єр-лігу. У вас хороша команда.
 
В.Шаран, гол. тр. ПФК «Олександрія»:
 
- Безумовно, ми добре знали що нас чекає дуже важкий матч. Хлопці хвилювалися, бо бажали, горіли бажанням зробити президенту клубу подарунок на День народження, що буде 17 травня. М.М.Лавренко просив перемогу над «Арсеналом» та «Титаном». Звичайно, що перший тайм не можна занести в актив, бо більшість того, що планувалось не виходило. Команда-суперник дуже серйозна, і важка для нас. Після перерви дії футболістів на полі були іншими. Поки не забили другий гол, були небезпечні моменти біля наших воріт. Мабуть, це психологія спрацьовує. А вже після другого голу - інша гра, коли ми могли забити і третій, і четвертий.., гол. Звісно, що після серйозної розмови в роздягальні під час перерви, де відбулася серйозна розмова, хлопці зрозуміли, що треба грати по-іншому. По сьогоднішній грі немає претензій до гравців. Зрозуміла і переконлива перемога. Більш детально все проаналізуємо, переглянувши ретельно хід всього поєдинку.
 
ПФК «Олександрія» – «Арсенал» Біла Церква – 2:0
Голи: Д.Таргамадзе, 28, С.Старенький, 81.
 
ПФК «Олександрія»: Паньків, Сахневич, Чередніченко, Шевченко (Кабанов, 72), Довгий (Грицук, 86), Зейналов (Назаренко, 46), Запорожан, Гітченко, Ксьонз, Таргамадзе (Старенький, 68), Козак (Пархоменко, 79).
«Арсенал»: Суслов, Гонщик (Малий, 84), Лебединець, Налигач, Антоненко, Вербний (Алексанов, 70), Коваленко, Огіря (Товкацький, 58), Рибковський (Гудзікевич, 51), Костюк, Фурта (Козаченко, 68).
Попередження: Р.Зейналов, 39, М.Козак, 51, - С.Костюк, 5, В.Налигач, 49, В.Вербний, 58.
 

 
 
Футболістам «Львова» відверто не в’язалася гра в матчі проти «Динамо-2»
 
Після феєричної розгромної перемоги над вінницькою «Нивою», вболівальники Синьо-Золотих Левів, а також і спортивні фахівці схилялись до думки, що над молодими вихованцями динамівської школи, ще молодші львів’яни верх таки візьмуть, адже до цього не програвали городяни аж шість (!) ігор поспіль. Підопічні ж Андрія Гусіна виступали до цієї зустрічі по різному: могли на своєму полі зіграти з «Олександрією» 1-1, а могли й «Титану» програти 0-3. Чудова погода, хороший газон поля, а також численна підтримка фанатів на трибунах – все це було на руку Львівським Левам, але цього виявилося замало…
 
Перші 10 хв. поєдинку проходили у ціпкій боротьбі, але без явного фаворита й небезпечних моментів, а далі ініціатива поступово почала переходити до господарів поля. Спочатку Морозенко зі штрафного небезпечно закрутив у «дев’ятку», потім, на 15-й хв. Прокипчук потужно пробив здалеку, після чого Богдан Когут удар парирував, але смугастого не зафіксував, довелось підстраховувати Крамару. На 19-й хв. той же ж Ярослав Прокипчук, отримавши м’яча від партнерів й увірвавшись у наш карний майданчик, упритул розстрілював львівські ворота, проте під постріл безстрашно лягає Ярема Каваців і приймає удар шкіряного. Час ішов далі, а майбутнє поповнення київського «Динамо» продовжувало нагнітати ситуацію: на 24-й хв. з далеку низом пробиває болівійський легіонер киян Дієго Орландо Суарез Сауседо, м’яч, після його удару летів чітко по центу й став легкою здобиччю голкіпера «Львова». Через хвилину виникло дежавю, коли Прокипчук з декількох метрів розстрілює ворота Когута, але Каваців блокує політ «кулі» своїм тілом. На 26-й небезпечний штрафний виконують «біло-сині», як наслідок – кутовий. Гол, як то кажуть, назрівав і відбувся. Володимир Коваль, пройшовши правим флангом, віддав чітку передачу в центр поля, де, ніким не прикритий Євгеній Морозенко, у падінні, чітко й потужно вганяє м’яча в правий від Богдана Когута кут воріт «Львова», 1-0. Леви дещо «прокинулися» після цієї прикрості й мали шанс – штрафний удар поблизу володінь Кичака, але постріл Дмитра Проневича прийняла на себе стінка. На 40-й потужно, метрів з 25-ти, пробиває Ігор Мельник, проте м’яч просвистів біля стійки. Через дві хвилини Антон Крамар пробиває з гострого кута, цього разу на заваді – воротар «Динамо-2». А на 45-й лише ризикований вихід стража воріт киян далеко від власного штрафного майданчика дозволив відвести загрозу у вигляді побачення сам на сам із Романом Мачуленком. І відразу на тій же ж хвилині хитрий удар зі штрафного у виконанні Морозенка, Когут розгадав. На цьому й закінчилась перша сорокап’ятихвилинка, яка, до слова, обійшлась без додаткового часу – настільки жваво й імпульсивно проходило протистояння наймолодших команд Першої ліги.
 
Другий тайм розпочався із сольного проходу Романа Мачуленка через усе поле, і вже тільки у власному штрафному захисники «Динамо-2» в останній момент видряпали у городянина м’яч. Згодом неочікувано для глядачів, але прогнозовано для кіпера «Львова» метрів з 40-ка пробив Морозенко – воротар галичан забирає смугастого. На 53-й хв. потужно здалеку виконує штрафний удар Євгеній Чепурненко – Кичак, у падінні, переводить на кутовий. Господарі поля відразу відповіли аналогічним стандартом і тепер вже Когут відбиває круглого за лінію поля. А згодом найреальніший шанс у матчі втрачають кияни, це Ярослав Прокипчук, увірвавшись у наш карний майданчик, потужно пробиває – спочатку на лінії польоту м’яча винирнув Андрій Мостовий, смугастий, влучивши у нього, повертається до киянина, який знову б’є на силу метрів з 7-ми й чудом не влучає у ворота. Далі, по ходу зустрічі, був також і дальній прицільний удар Євгенія Чепурненка, але воротар господарів поля кулаками вибив м’яч.
 
Як наслідок, маємо третю поразку цього року, доволі таки несподіваною й болючою вона стала, оскільки гравці «Динамо-2» обіграли «Львів» його ж зброєю: швидкістю, мобільністю, агресивністю, пресингом і молодістю. Що ж стало на заваді городянам продемонструвати свою гру? Можливо м’яч Джабулані, яким «синьо-золоті» зіграли вперше. Після матчу футболісти «Львова» говорили, що було важко спрогнозувати траєкторію польоту шкіряного, що він частенько змінював її буквально в останній момент, а ще не долітав при передачах…Та питання, що ж трапилось у матчі 30-го туру залишається відкритим…Попереду ж на «Львів» очікують неймовірно цікаві баталії в протистоянні з «Буковиною», «Олександрією», «Чорноморцем», тому цю гру, зробивши висновки, потрібно забути, бо все найцікавіше – попереду.
 
«Динамо-2» Київ – «Львів» – 1:0
Голи: Морозенко, 30.
 
«Львів»: 46 Богдан Когут, 4 Вадим Жук, 8 Іван Білий (к), 2 Ярема Каваців (3 Анатолій Бурлін, 84), 21 Андрій Мостовий, 7 Дмитро Проневич (24 Олег Маїк, 82), 9 Євгеній Чепурненко, 22 Володимир Танчик (18 Сергій Шаповал, 76), 10 Роман Мачуленко, 14 Антон Крамар, 20 Ігор Мельник (6 Віталій Грицай, 54).
«Динамо-2»: 74 Артем Кичак, 2 Сергій Люлька, 3 Темур Парцванія, 4 Артем Бутенін (16 Кирило Козлов, 80), 5 Євгеній Новак (к), 6 Артем Сухоцький, 7 Євгеній Морозенко (18 Олександр Єрмаченко, 83), 8 Євгеній Макаренко, 9 Дієго Орландо Суарес Сауседо, 10 Ярослав Прокипчук, 11 Володимир Коваль (14 Михайло Малин).
Попередження: Сауседо, 53, Прокипчук, 66
 
 
«Крымтеплица» выиграла и второй домашний матч на этой неделе. На этот раз молодежненцам предстояла игра с аутсайдером первой лиги «Прикарпатьем». Крымчане сами создали себе проблемы, пропустив гол на первой минуте. Но сами их решили. До перерыва «Крымтеплица» отыгралась, а во второй части игры забила в ворота команды из Ивано-Франковска четыре безответных гола.
 
В этой встрече тренерский штаб «Крымтеплицы» проверил ближайший резерв команды. Молодежненцы предстали перед болельщиками в несколько непривычном составе. Но что делать – играть приходится каждые четыре дня. Лидерам нужен отдых, да и проверить на кого стоит в дальнейшем рассчитывать, а кто из резервистов не достоин играть в нашей команде тоже не мешало. Матч с «Прикарпатьем» в этом плане получился показательным.
 
Знали мы, что игра с аутсайдером может таить в себе опасность. Действительно эта команда уже проиграла свое место в первой лиге. Сегодня клуб ищет спонсоров, чтобы осенью стартовать во втором дивизионе. Но такие команды нельзя недооценивать. Гости показали зубы уже на 6-й минуте. Ярослав Сокол воспользовался ошибкой защитника и отправил мяч мимо Сергея Вокальчука – 0:1.
 
Неожиданное начало, но хорошо, что пропустили крымчане на старте встречи. Гол в свои ворота подействовал как холодный душ. Правда, для того, чтобы прийти в себя понадобилось минут пять. Первый опасный эпизод был у Виталия Саранчукова. Мяч пролетел чуть выше ворот. Спустя минуту навес Игоря Зубко с левого фланга головой замыкал Юрий Бровченко – опять чуть неточно.
 
На 18-й минуте Бровченко уже выступил в роли ассистента. Замыкал передачу в ворота Роман Свинцицкий. Голкипер гостей Иван Локатыр свои ворота спас. Но спустя три минуты и он не помог. Виталий Старовик сыграл в стенку с Сергеем Мельником и пробил. Мяч от рук вратаря попал к Свинцицкому, который с пары метров подправил его в сетку.
 
В том, что крымчане не вышли вперед до перерыва есть вина вратаря «Прикарпатье». На 33-й минуте он вовремя вышел из ворот и не позволил Старовику отличиться с передачи Бровченко.
 
Терять очки в этой встрече молодежненцы не собирались. Лидеры команды на поле все же появились. После перерыва на замену вышли Владимир Симончук, Александр Антонюк, Станислав Печенкин. Но стать настоящим героем матча было суждено другому футболисту – юному Редвану Мемешеву. Он появился на поле спустя час после начала игры. Уже через минуту за фол против быстрого атакующего полузащитника вторую желтую карточку и удаление заработал Александр Бут.
 
Преимущество в одного футболиста крымчане разыграли быстро. На 67-й минуте Печенкин сыграл с Антонюком. Александр прострелил вдоль ворот, а на дальней штанге передачу в створ ворот переправил Редван Мемешев.
 
На 72-й минуте 17-летний футболист отметился голевой передачей. Красивым ударом в «девятку» дубль на свой счет записал Роман Свинцицкий.
 
Через девять минут еще одной передачей Мемшева воспользовался Владимир Симончук, который забил свой пятый гол в чемпионате и первый в этом сезоне на «Спорт КТ Арене».
До неприличного счет довел Дмитрий Трухин. Он пробил в ближний угол после навеса Владимира Симончука. Вратарь с этом ударом не справился и аш полузащитник с восмью голами возглавил список бомбардиров «Крымтеплица».
 
Шла уже 90+1-я минута. Но в компенсированное время крымчане смогли забить еще. Трухина на убойную позицию вывел Станислав Печенкин. Дмитрий в ворота попал, но арбитр встречи Александр Павлюк посчитал, что из офсайда. Поэтому 5:1- первая победа «Крымтеплицы» с крупным счетом в этом сезоне.
 
«Крымтеплица» - «Прикарпатье» - 5:1
Голы: Сокол (6), Свинцицкий (21, 72), Мемешев (67), Симончук (81), Трухин (90+1).
 
«Крымтеплица»: Вокальчук, Визавер, Бровченко (А. Антонюк, 56), Новотрясов, Щедраков, Трухин, Зубко ( Симончук, 46), Старовик (Печенкин, 59), Саранчуков, Свинцицкий (Михайлюк, 84), Мельник (Мемешев, 61).
«Прикарпатье»: Локатыр, Барчук, Логинов, Гребинский, Ковалюк, Герасименко, Бут, Д. Антонюк, Иванишин, Микуляк (Кругляк, 72), Сокол (Вирстюк, 70).
Предупреждения: Бут (44), Новотрясов (48), Мемешев (65), Щедраков (71).
Удаление: Бут (62, вторая желтая).
 

Sport.ua 

«Буковина» – «Титан» – 2:1
Голы: Константин Визенок 38, Руслан Гунчак 51, Олег Керчу 73
 
 

События матча

54’
ГОЛ !
Гол из 5-го сектора забил Бюрнель Окана-Стази(Сталь А).
45’
ГОЛ !
Гол из 5-го сектора забил Сергей Мотуз(Нефтяник-Укрнафта).
43’
ГОЛ !
Гол из 5-го сектора забил Бюрнель Окана-Стази(Сталь А).
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tsvyatt
Фоторепортаж з матчу Буковина Чернівці - Титан Армянськ - 2:1
http://buksport.cv.ua/view_post.php?id=2255
bolfyt
-------------------------------
НЕ ГОВОРИ ГОП ДЯДЯ, Буковына И Львов на пятках.
bolfyt
Бля,и снова про Буковыну ничего не написали ПИДА..Ы.
UK88
Драм нормальный)
SergTranskarpatija
Щось Закарпаття вибилось із графіку - рік у вишці рік в пердиві. Цього року шансів не має
kwancta02
Bykovina krasav4iki 8)
micha(ZAKARPATTJA)
СЕВИДОВ, УЙДИ С КОМАНДЫ. ГАМУЛА ОДИН МАТЧ ПРОИГРАЛ И ОДИН В НИЧЬЮ И УШЕЛ, А ТЫ УЖЕ ВСЕ ПРОИГРАЛ ЧТО МОЖНО БЫЛО И ЧТО НЕ МОЖНО БЫЛО. еСЛИ НЕ МОЖЕШЬ БЫТЬ ТРЕНЕРОМ, ТО ЛУЧШЕ УЙДИ, НЕ НАДО ПОЗОРИТЬ МОЙ КРАЙ!!!
alexsanju
мде...... любят футбол в "крымтеплице"!!! кому нажна такая командА!!! когда даже зрители не ходят на ее матчи!!!!
dropiym
Винницкую Ниву бросили все спонсоры, тренер сказал что команда распадется. Это ппц!!!
OdecuT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
a510
короч Одесса и Александрия в вышке!
Odessit-FCCO
Не плохо