Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 18 марта 2011, 18:41
10021
5

Анатолий ЗАЯЕВ: «Не стоит списывать Шахтер со счетов»

Известный специалист считает, что «Динамо» повезло со жребием, а у «горняков» есть шансы

| Обновлено 18 марта 2011, 18:41
10021
5
Анатолий ЗАЯЕВ: «Не стоит списывать Шахтер со счетов»
Анатолий Заяев
Відомий український фахівець Анатолій Заяєв випромінює оптимізм. Каже, що «Барселона» хоча і дуже сильний суперник, але завчасно списувати з рахунків «Шахтар», як це зробило чимало уболівальників, не варто. А «Динамо», на думку фахівця, взагалі є одним із фаворитів Ліги Європи. Про єврокубкову перспективу наших команд читайте в інтерв’ю сайту «Футбол 24» Анатолія Заяєва.
 
- Усі постійно говорили про «Барселону», ось вона нам і попалася, - каже Анатолій Миколайович. - Цікаві матчі будуть. «Барселона» зараз є найкращою у світі. Каталонці грають в зовсім інший футбол, аніж інші команди. Хаві та Іньєсті дуже цікаві футболісти, завершує атаки не менш унікальний Мессі. Усі вони дрібні, в інших командах шукають гігантів, а в «Барселоні» усе навпаки. І це дає результат, каталонці показують просто фантастичний футбол.
 
- За рахунок чого «Шахтар» може здолати «Барселону»?
- Важке завдання… Візьмемо учорашню тактику Юрія Сьоміна. «Динамо» грало від оборони і ця тактика принесла потрібний результат, кияни вибили з турніру фаворита. Не так давно фахівці та букмекери пророкували «Манчестер Сіті» перемогу в Лізі Європи. Теж може статися і у випадку із «Шахтарем», не впевнений, що «Барса» пройде далі. Головне правильно обрати тактику. Грати від оборони із «Барселоною» дуже не безпечно. Іспанці грають в короткий пас, компактно розміщуються на половині поля суперника. При втраті м’яча, каталонці відразу ж його намагаються відібрати. Це для суперника дуже небезпечно. Якщо Луческу якимось чином зможе знайти спосіб протистояти такій грі суперників, змусить їх грати під нашу дудку, буде результат.
 
- А у відсотках як оціните шанси обох команд на успіх?
- Як на мене, шанси рівні – 50 на 50. Не варто відразу списувати з рахунків «Шахтар». При вдалому збігу обставин, гірники здатні добитися позитивного результату.
 
- А ось київському «Динамо» пощастило із суперником?
- Так, пощастило. Добре, що нам «Порту» не дістався. Бачив матч португальців із ЦСКА. Мені «Порту» дуже сподобалося, давно такої сильної гри не бачив. Усі знають що в Порту є сильна команда, що вони не погано грають у своєму чемпіонаті, грають в єврокубках. Але те, що в них настільки гарна команда – для мене це було відкриттям. «Порту» у протистоянні із ЦСКА виглядало дуже пристойно. А «Динамо» потрапила цілком прохідна команда. Учора в усіх динамівців тряслися коліна, але після «Манчестер Сіті» це повинно пройти. В такій команді, як «Динамо», взагалі, не може навіть в одного футболіста трястися під часу матчу коліна. Мандраж потрібен перед грою, а вийшов на поле, торкнувся м’яча і маєш забути про хвилювання. А ось вчора усі мандрували, тому і практично не атакували. Суперники були зіркові, нерви не витримали. А з «Брагою» цього повторитися не повинно, кияни зобов’язані проходити цього суперника.
 
- Взагалі, як оціните перспективу «Динамо» в Лізі Європи?
- Погоджуюся із букмекерами та фахівцями – після «Манчестера Сіті» «Динамо» цілком реально може перемогти в цьому турнірі. Але головний фаворит не кияни, а «Порту», про яке вже згадував. Слідом за португальцями найбільше шансів на перемогу в «Динамо». Тим паче, що з «Порто» кияни зустрінуться не швидше фіналу. Було б добре, якби так і сталося.
 

Андрій Захарчук, www.football.24tv.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно
Футбол | 19 апреля 2024, 19:48 17
Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно

Миккель продолжит выступления в составе «Орхуса»

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nordik2005
думаю фінал дк - порту/вільяреал
Weckl
В финале встретятся "Динамо" со "Спартаком"
fenhelhaus
Порту вызывает уважение. Стабильно дает результат при любом тренере.
oleg_veluchko
про вільяреал забули
nordik2005
погоджуюся,але не факт, що порту в півфіналі пройде вільяреал