Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1715
0

Надія - дворазовий володар трофея

У Бородянці відбувся турнір пам’яті Віктора Жиліна

Надія - дворазовий володар трофея

9 січня Віктор Жилін відзначив би свій 88-й день народження, і саме цього дня Бородянська районна федерація уже традиційно розіграла Кубок пам'яті цього майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України.

Нагадаємо, торік у прем'єр-ному турнірі взяли участь 12 команд плюс — ветерани поза конкурсом. Однак цього року федерація, зважаючи на велику завантаженість Меморіалу Гончаренків, вирішила формувати склад учасників Кубка Жиліна не за заявками бажаючих, а за запрошеннями: першу групу, за результатами жеребкування, сформувало тріо призерів минулорічного великого чемпіонату району — «Хутір», «Надія» та «Рубін», а другу — команда ветеранів-учнів Жиліна, ще відроджена після річної паузи команда Нового Залісся, котра добре проявила себе на попередньому, пісківському турнірі, а також знаний учасник зимових турнірів — бородянський «Силовик».

Розподілені на тріо учасники зіграли 6 кваліфікаційних матчів, і кожна з груп мала свої особливості. У першому тріо глядачі стали свідками 24 забитих м'ячів і не побачили жодної нічиєї. Тріумфально пройшлася по суперниках «Надія», вигравши обидва матчі. «Хутір» і «Рубін», хоч і не вийшли до фіналу, забили чимало м'ячів і гідно поступилися дорогою переможцеві. У другій групі навпаки: 2 з 3 матчів завершилися внічию, і переможець — «Силовик» — дістався фіналу завдяки єдиному виграшу. Залісяни та ветерани билися до останнього, але, зігравши внічию, не наздогнали «силовиків».

Фінал на єдиному диханні провели дружнянці. Досвідченіша «Надія» не залишила шансів «Силовику» — 7:1. Дуже яскраво грали Віктор та Юрій Чорні, Юрій Колесник — свого часу вони пройшли школу Жиліна в «Системі-Борекс», і відчувалося, що особливо налаштувалися на турнір пам'яті свого вчителя. «Надія» під керівництвом Дмитра Науменка пройшла шлях упевнено й заслужено захистила свій титул, як мінімум на рік, залишивши красивий Кубок Жиліна в Дружні. Загалом, 41 м'яч було забито у 7 матчах турніру (майже по 6 м'ячів на гру!), і майже половину м'ячів записали до свого активу дружнянці — відразу 18 у 4 матчах.

На закритті турніру (до речі — найпершого цього року в районі), вручаючи кубок переможцям, голова районної федерації Володимир Шома та ветеран футболу Іван Іваненко згадували добрим словом «винуватця події» — Жиліна. Віктор Степанович, проживши і пропрацювавши у Бородянці майже три десятиліття, встиг багатьом передати частинку свого досвіду та знань, тому й нині у районі стали традиційними турніри його пам'яті, і навіть молоді, хто не настільки добре пам'ятають Степановича, знають, що був такий тренер, котрий став синонімом футбольних успіхів Бородянщини...

Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

футбол
Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренировка сборной Украины в Марбелье. Команда Реброва – в полном составе
Футбол | 19 марта 2024, 06:30 0
Тренировка сборной Украины в Марбелье. Команда Реброва – в полном составе

Яремчук, Сидорчук, Малиновский и Трубин прибыли в лагерь сборной

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.