Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
1941
3

Анатолій ВОЛОБУЄВ:«Раніше грати проти Динамо було складніше»

Головний тренер алчевської «Сталі» - про кубковий поєдинок проти «Динамо»

Анатолій ВОЛОБУЄВ:«Раніше грати проти Динамо було складніше»
Анатолий Волобуев

Враженнями про гру алчевської «Сталі» та київського Динамо» поділився з «Уф» наставник господарів Анатолій Волобуєв, який вважає поразку своїх підопічних незаспуженою.

-Пане Анатолію, ще недавно «Сталь» у чемпіонаті вигравала в «Динамо-2» на власному полі з рахунком 2:0, але в підсумку зіграла лише внічию. Схожа ситуація трапилася у позавчорашній кубковій грі. Чи можна проводити тут якісь аналоги?
— Це були зовсім різні матчі. Порівнювати «Динамо-2» з першою командою, за всієї поваги до підопічних Литовченка, не можна, адже основний склад набагато сильніший. У першоліговому протистоянні, яке закінчилося з рахунком 2:2, сталося для нас нещастя. Ту гру ми були зобов'язані довести до перемоги. Але що об'єднує ці матчі, так це гра моєї команди в захисті. Тут є над чим попрацювати. Якщо ми хочемо обігрувати такі команди, то не маємо права так помилятися, як позавчора. Адже гру, до всього, ми провели на хорошому рівні. Після першого тайму я не бачив, за рахунок чого динамівці збираються перемагати, але далися взнаки наші дитячі помилки в захисті. Голи ми, грубо кажучи, забивали самі собі. Втім, це не применшує заслуг киян. Хоча, вважаю, можна було позавчора нам у них вигравати та виходити до півфіналу.

— На вашу думку, які головні причини позавчорашньої поразки?
— Помилки в обороні: якщо в першій лізі такі помилки пробачають, то команди прем'єр-ліги — ні. Додам також розгубленість після першого пропущеного м'яча та втрату концентрації.

— Якщо в першому таймі вашій команді вдалося цілком переграти киян, то в другому — так само впевнено довелося поступитися за грою. Річ — у втомі, в силі суперника чи, можливо, у виході на поле Милевського?
— Гадаю, вихід на поле Милевського та Ярмоленка значно підсилив гру киян. Із цим не посперечаєшся. На жаль, моя команда «попливла» в ті хвилини, коли пропускала перші два м'ячі. Гадаю, справа, швидше, в молодості моїх підопічних та в браку досвіду. У нас лише одиниці брали участь у таких відповідальних іграх.

— Кого могли б виділити у складі суперника, крім Милевського?
— Мені дуже сподобалася гра малого такого, Теміле. З його флангу було багато загроз нашим воротам, і він досить непогано впорався зі своїми функціями. Можливо, вдала гра Теміле — провина нашого захисника, який проти нього діяв, але факт залишається фактом — динамівець мав дуже непоганий вигляд на полі.

—Гадаєте, поразка не позначиться на настрої гравців перед матчем першої ліги?
—Навпаки, хлопці мають зібратися та показати все, на що здатні. Те, що грати вони вміють, позавчора було продемонстровано. Хлопці мають вірити в свої сили, адже вони за грою не гірші за інших. Єдине, чим ми поступаємося багатьом, це рівнем зарплати...

— Загалом, вважаєте, «Сталь» поступилася незаслужено?
— Так. Хотів би я побачити, як закінчилася б гра, якби суддя зарахував чистий гол на старті поєдинку та призначив пенальті у ворота киян за рахунку 3:1. З іншого боку, голи нам забивали суперники, тож для них перемога мала б здаватися закономірною. Можливо, так воно і є.

— Кого можна вважати фаворитом розіграшу Кубка країни?
—За грою, на даному етапі найсильніший «Шахтар». Але хто-зна, раптом кияни із часом підтягнуться, адже до травня наступного року ще далеко. Можливо, кияни на той час гратимуть у зовсім інший футбол, адже нині команда «Динамо» — не та, яка була раніше. На мою суб'єктивну думку, з киянами раніше грати було набагато важче.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Брюгге второй раз обыграл греческий ПАОК и уверенно вышел в 1/2 финала ЛК
Футбол | 19 апреля 2024, 00:12 0
Брюгге второй раз обыграл греческий ПАОК и уверенно вышел в 1/2 финала ЛК

Бельгийская команда забила два мяча и в полуфинале сыграет с Фиорентиной

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 24
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
polopq
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mr.Teash
Вот ёб......ть, а забей Динамо ещё пару "своих" мячей и рот закрылся бы и он тихо кланялся... А так, мля, герои...
vikamogilevska
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил