Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1279
0

Анатолій ВОЛОБУЄВ: «Команда у нас молода і нестабільна»

Розмова з головним тренером алчевської «Сталі»

Анатолій ВОЛОБУЄВ: «Команда у нас молода і нестабільна»
Анатолий Волобуев

Тренер алчевської «Сталі» пояснив «Українському футболу», в чому причина спаду його команди, яка ще недавно очолювала турнірну таблицю, а також вкотре зробив наголос на скрутному фінансовому становищі клубу.

- Даючи прогноз нашій газеті на нинішній сезон у першій лізі, ви ви сказали: «Думаю, «Чорноморець», «Закарпаття», ФК «Львів» і ПФК «Олександрія» претендуватимуть на вихід у прем’єр-лігу, а інші, серед яких і ми, «крові» в них поп’ємо». Нині не вважаєте «Сталь» претендентом на підвищення в класі?

- Річ у тім, що завдання бути серед лідерів у нас не було і немає нині. Просто є імідж команди, завойований роками, тому і намагаємось перебувати у верхній частині турнірної таблиці. Старт чемпіонату склався для нас дуже вдало. Та в останніх трьох турах ми опустилися на кілька сходинок.

- Утім, ще після дев’ятого туру ваша команда лідирувала в чемпіонаті, лише далі пішов спад. У чому причина цього?
- Ми стараємося, але команда у нас досить молода і нестабільна. Підсилити стартовий склад, на жаль, практично ніким: останнім часом на нас звалилася якась епідемія – після кожної гри вибувають по двоє-троє гравців. До того ж спад пішов після програшу вкрай незручному для нас супернику з Охтирки. Ми спіткнулися в тій грі, хоч і мали перемагати, а далі вже, як ви кажете, насправді пішов спад. Дається взнаки не найкращий психологічний стан футболістів…

- Зумовлений, у першу чергу, фінансовими труднощами?

- Гадаю, що так.

- Тобто клуб футболістам заборгував, про що говорять вже давно?
- На жаль, так.

- Перед початком сезону команду залишило чимало її лідерів, отож нині «Сталь» робить ставку на молодь. Фінансове становище клубу дає змогу претендувати на повторення хоча б минулорічного результату – третього місця в першості?
- Ні. У нас, як ви вже встигли зрозуміти, нині дуже великі труднощі з фінансуванням.

- Понеділкова гра проти «Динамо» вас дуже розчарувала, з огляду на те, що ваша команда втратила перемогу на останніх хвилинах?
- Авжеж. І я, і команда дуже переймаємося з цього приводу: ще б пак – вигравати на власному полі 2:0, а здобути в підсумку лише нічию! Розберемося, адже, якщо команда втрачає троє очок таким чином, треба добряче попорпатися  в собі й зрозуміти, що саме не так в колективі. Хоча, «що не так», певною мірою, зрозуміло. Але ж є ще й суто ігрові моменти...

- Наступні три гри «Сталь» проведе проти «Буковини», «Олександрії» та «Чорноморця». Скільки очок у цих матчах вас влаштує?

- У нас, нарешті, буде оптимальний склад, тому, безсумнівно, старатимемося на сто відсотків у кожній грі. Не забувайте, що на нас уже незабаром чекає кубкова гра проти «Волині», тому в нас будуть дуже тяжку протистояння.

- Напередодні тренер «Таврії» Петров заявив, що не розраховує на Муховикова, який був лідером «Сталі» минулого сезону. Чи не хотіли б бачити цього гравця у своїй команді?

- Коли він залишав наш колектив, це була досить суттєва втрата. Але нині, наскільки мені відомо, він перебуває на оглядинах в «Оболоні». Хлопець, мабуть, вирішив грати саме в прем’єр-лізі, хоча нам би він дуже допоміг.

Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лас-Пальмас – Жирона. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 27 апреля 2024, 06:01 1
Лас-Пальмас – Жирона. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок в Ла Лиге

Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба
Футбол | 26 апреля 2024, 23:52 10
Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба

Дарио считает, что в Украине сложно найти коуча под «шахтерский футбол»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.