Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1669
0

Плиски «нокаутували» Ригу і Баку

Стартував престижний аматорський турнір «Кубок регіонів УЄФА»

Плиски «нокаутували» Ригу і Баку

Проміжний етап.
Група 8.
28 серпня - 1 вересня. Стадіони імені Гагаріна у Чернігові та «Єдність»у Плисках.

28 серпня. Перший тур

РФШ/Фламінко (Латвія, Рига) — Яловень (Молдова, Яловень) — 0:1.
Гол: Догот (90+3).

Єдність-2 (Україна, Плиски Чернігівської області) — Чевік (Азербайджан, Баку) - 5:0.
Голи: Самсоненко (7, 34), Валько (25), В.Тарикін (56), Якименко (70).

30 серпня. Другий тур


Єдність-2 — РФШ/Фламінко — 8:0.
Голи: Твердовський (10, 63), В.Тарикін (13, 19, 68), Стецюк (35), Нечипоренко (72), Якименко (85).

Яловень — Чевік — 2:0.
Голи: Догот (ЗО), Борте (88).

Команди-учасниці групового турніру найпрестижніших в європейському аматорському футболі змагань поселили у найкращому готелі Чернігова — «Придеснянському». А звідти зовсім близько до головної спортивної арени області — стадіону імені Гагаріна, де і відбулися обидва матчі першого ігрового дня.

Першими вийшли на поле латвійці та молдовани. І їхнє протистояння, відверто кажучи, приємного враження не справило. Боротьба йшла головним чином у центрі поля, реальних загроз воротам не було. Водночас арбітр матчу зафіксував понад тридцять (!) різноманітних порушень правил. Тож закономірним підсумком безбарвної гри була б нічия, однак за лічені секунди до фінального свистка півоборонець «Яловня» проштовхнув м'яч у сітку. А ось українці впевнено «розібралися» з азербайджанцями. Уже в розпалі гри стало очевидним, що підопічні Сергія Бакуна явно переважають суперника у командних швидкостях, і це дало їм вагомі дивіденди. Активно підтримувані насамперед уболівальниками, що прибули з Борзнянського та Бахмацького районів, плисківці нарощували голеву перевагу.

За схожим сценарієм відбувся матч другого туру на стадіоні «Єдність» у Плисках, де з господарями поля мірялося силами «РФШ/Фламінко». Власне кажучи, рижани чинили опір лише до другого пропущеного гола. А потім... Досить сказати, що латвійці, пропустивши аж вісім м'ячів, упродовж усієї гри не завдали по воротах суперника жодного прицільного удару. Тим часом на стадіоні імені Гагаріна у Чернігові молдовани, не реалізувавши пенальті, спромоглися на два влучні «постріли» з гри і водночас знову зберегли свої ворота недоторканими.

Перед завершальним ігровим днем турнірна таблиця набула такого вигляду:

1.Єдність  - 6
2.Яловець  - 6
3.Чевік  - 0
4. РФШ/Фламінко – 0

Спілкуючись, після двох перемог «Єдності» з більш ніж переконливими рахунками, із наставником команди Сергієм Бакуном, я зауважив, що матеріалу, який пишу, маю намір дати назву «Плиски «нокаутували» Ригу і Баку». «...І думають, як би не спіткнутися на Молдові», — додав наставник.

Що ж, ніколи не слід бігти попереду паровоза. Попереду ще був третій тур. У Плисках мали зустрітися українці та молдовани, а у Чернігові — азербайджанці та латвійці. І це були матчі відповідно за перше і третє місця.

Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.