Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 06 декабря 2023, 20:53
1747
1

Плиски проти столиць

Українські аматори візьмуть участь у розіграші Кубка регіонів УЄФА

| Обновлено 06 декабря 2023, 20:53
1747
1
Плиски проти столиць

З 28 серпня по 1 вересня на Чернігівщині відбудеться груповий турнір проміжного раунду розіграшу Кубка регіонів УЄФА. Силами поміряються чемпіони серед аматорських команд чотирьох європейських країн: України - «Єдність-2» (Плиски Чернігівської області), Латвії - «РФШ/Фламінго» (Рига), Азербайджану - «Чевік» (Баку) та Молдови - «Яловень» (Яловень).

Обидва матчі першого ігрового дня відбудуться в Чернігові, на стадіоні імені Гагаріна. «РФШ/Фламінго» зустрінеться з «Яловенем», а «Єдність-2» — з «Чевіком». 30 серпня і 1 вересня «Єдність-2» прийматиме своїх суперників у Плисках. А інші зустрічі другого і третього турів відбудуться на чернігівському стадіоні.

Зазначимо, що Кубок регіонів розігрується раз на два роки, починаючи з 1999-го. У турнірі можуть брати участь переможці національних аматорських ліг, а також молодіжні збірні «карликових» держав. Нині трофеєм володіє іспанський «Кастилья-і-Леон», який виграв фінальний турнір 2009 року в Хорватії. Найвищі досягнення українців — бронзові медалі ірпінського УФЕІ (1999) та каховського КЗЕСО (2005 р.).

Заявки на участь у турнірі-2010/2011 подавали 39 національних асоціацій. Виняток — Мальта і Сан-Марино, які скористалися наданим «карликовим» державам правом виставити аматорські збірні. Представники дванадцяти асоціацій, яких було поділено на три групи, починали шлях з попереднього раунду. Переможці четвірок, а також дві найкращі команди з числа тих, що посіли другі місця, продовжать боротьбу. У проміжному раунді до них приєднаються найсильніші аматорські команди ще 27 країн, у тому числі й плисківська «Єдність-2» — торішній чемпіон України серед аматорів. Вісім переможців проміжного раунду отримають путівки у фінал, який відбудеться влітку наступного року.

Конкретні суперники «Єдності-2» у проміжному раунді визначилися нинішнього літа. Зокрема, «Чевік» виграв аматорський чемпіонат Азербайджану, «Яловень» виборов аматорський Кубок Молдови, а «РФШ/Фламінго» посів перше місце у другій (третій за вагомістю) лізі чемпіонату Латвії, яка має аматорський статус. З-поміж команд восьмої групи раніше в аматорській європершості брав участь «Яловень». У сезоні 2008/2009 років представники молдовського містечка виступали на проміжному етапі. Вони провели у рамках розіграшу Кубка регіонів УЄФА три поєдинки, з яких один виграли і у двох зазнали поразок.

Як з'ясувалося у розмові з тренером «Єдності-2» Сергієм Бакуном, нинішні суперники для плисківців, на його думку, — «темні конячки».

«Але наш принцип: перемагати у кожному матчі. І у поточному чемпіонаті області він спрацьовує: ми випереджаємо нашого головного переслідувача ФК «Ніжин» уже на десять очок. Але Кубок регіонів, звісно, зовсім інший рівень, — зазначив наставник. — І вже другий тиждень проводимо у Плисках збір, цілеспрямовано готуючись до відповідального старту. Хочеться, щоб команда, представляючи аматорський футбол усієї України, максимально розкрила свої потенційні можливості».


Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 10
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

ФОТО. С кем встречается Беллингем? Горячая модель, которая старше на 5 лет
Футбол | 25 апреля 2024, 05:25 0
ФОТО. С кем встречается Беллингем? Горячая модель, которая старше на 5 лет

Джуд состоит в романтических отношений с Лаурой Селией

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
it_shop
А как Же Одесский Иван ?или это недостижение ?
http://ru.wikipedia.org/wiki/Р?ван_(футбольный_клуб,_Одесса)#.C2.AB.D0.98.D0.B2.D0.B0.D0.BD.C2.BB_.D0.B2_.D0.9A.D1.83.D0.B1.D0.BA.D0.B5_.D1.80.D0.B5.D0.B3.D0.B8.D0.BE.D0.BD.D0.BE.D0.B2_.D0.A3.D0.95.D0.A4.D0.90